Op bezoek in Geleen

 

Donderdag 13 april zijn de initiatiefnemers van IBBO-Hoorn op bezoek bij de hoofdvestiging in  Geleen. Hier staat de eerste IBBO school, opgericht door Jean Freer en Gentille Boymans, genaamd IBBO Angeliet. Iedere IBBO-school heeft de naam van een edelsteen. We hopen, naast het ontvangen van de blauwdruk van IBBO, de naam voor onze school in Hoorn te weten te komen.

IBBO Geleen

We hebben een heel fijn gesprek waarbij we op een ontspannen manier kennis met elkaar maken en snel duidelijk wordt dat de klik er aan beide kanten is.
Zij begrijpen onze motivatie en willen ons graag helpen met al hun ervaringen. We voelen de steun die ze ons op verschillende manieren aanbieden. We zullen worden geholpen met juridische zaken tijdens de oprichting en met het kunnen voldoen aan de eisen van de inspectie. Mocht er in de loop der tijd iets voorvallen waar we even geen raad mee weten, staan Jean en Gentille klaar om ons te adviseren en te helpen tot een goede oplossing te komen, zelfs door naar Hoorn te komen.
We krijgen een rondleiding door het gebouw, waar iedere ruimte een specifieke functie heeft en daardoor zijn eigen sfeer uitademt.

 

Officieel

Bij het afscheid hebben we nog geen blauwdruk ter beschikking en ook de naam is nog niet bekend. Doordat Jean en Gentille zien hoe serieus we zijn en dat het proces bij ons al is begonnen, is er heel even een moment van twijfel om de blauwdruk aan ons mee te geven zodat we hiermee verder kunnen. Toch voelt het voor hen beter om nog even te wachten tot de dag waarop we officieel commitment geven aan de IBBO-familie. We hopen dat deze officiële inwijding op korte termijn zal plaatsvinden. Jean en Gentille weten dat we in september 2023 starten en zij geven aan dat dit haalbaar moet zijn.
De volgende dag staat een ‘IBBO-dag’ in de planning waarbij de oprichters van de diverse IBBO-scholen bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. We worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

 

IBBO-dag

Op vrijdag 14 april zijn we present op de IBBO-dag waar de verschillende ‘locaties’ elkaar ontmoeten. We worden hartelijk ontvangen als ‘de IBBO-school met de H’. Blijkbaar is de edelsteen beginnend met de letter H aan de beurt en valt deze ons ten deel.
Tijdens deze bijzondere dag worden ontwikkelingen gedeeld en casussen ingebracht. Het is erg fijn om te horen welke uitdagingen worden ervaren en hoe deze worden aangepakt en opgelost. Het vinden van de geschikte vaste locatie, zodat de school verder kan groeien, is een thema waar meerdere scholen mee bezig zijn. Leerlingen die zich aanmelden zijn er genoeg.
Het is belangrijk goed in beeld te hebben wat we precies nodig hebben, waardoor we kunnen voelen welke locatie geschikt is om vervolgens stappen te ondernemen het desbetreffende pand te vinden.

 

Informatieavonden

Voldaan door alle informatie, het warme welkom en de nieuwe inspirerende contacten kunnen we weer verder met de voorbereidingen. Voor nu zijn dit de informatieavonden, waarop we kunnen delen wat IBBO precies inhoudt en voor wie IBBO geschikt is. Ook zullen we op deze avonden aandacht hebben voor de ontwikkelingen die er op dat moment zijn, zodat we jullie kunnen meenemen in dit proces.

Voor diegene die enthousiast zijn en mogelijk willen deelnemen, liggen er tijdens deze avonden formulieren klaar waarop je kunt aangeven welke interesse je hebt. Aan de hand van wat je invult, zullen we contact met je opnemen en je uitnodigen voor een persoonlijk gesprek.

De eerstvolgende informatieavonden zijn op woensdag 10 mei, woensdag 21 juni en vrijdag 14 juli. Inloop vanaf 19:30 uur zodat we om 19:45 uur kunnen beginnen.

 

Agenda

De voortgang van ons proces kun je volgen door de agenda in de gaten te houden. Hier kun je zien op welke dagen we een bijeenkomst hebben en kun je je opgeven voor de informatieavonden.

 

Contact

Heb je nu al vragen die je graag aan ons wilt stellen of wil je iets met ons delen, je kunt ons mailen via contact@ibbo-hoorn.nl