IBBO Hoorn is een initiatief dat zich aansluit bij scholengemeenschap IBBO.eu

Begeleiders & vrijwilligers

een school die draait op vrijwilige tijd

Werken bij IBBO betekent dat je graag een bijdrage wilt doen aan nieuw onderwijs en onze kinderen een fijne toekomst helpt creeren.

Ik Ben Bewust Onderwijs

Het IBBO (Ik Ben Bewust Onderwijs) is een erkende
spirituele school voor basis- en voortgezet onderwijs.
Het bewust aangaan van het levensproces geeft vrijheid,
innerlijke kracht, vertrouwen, onvoorwaardelijke
liefde, warmte, inzicht, passie en vreugde.

Wie zoeken wij

tot 18+ jaar

Docenten eerste graad

In het VO wordt nog meer een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en inzet. Voor onze school zoeken wij docenten die hun 1e graad VO-bevoegdheid beschikbaar stellen voor:

 1. Nederlands
 2. Engels
 3. Wiskunde
 4. Maatschappijleer
 5. Duits of Frans

We vragen je naast je inschrijving of je open staat voor contact met onze leerlingen voor af en toe een uur les en waar kan beschikbaarheid voor vragen. Hoe vaak en hoeveel je tijd aan ons schenkt bepaal je zelf. Je staat dus geen hele dagen voor de klas.

Zou je graag je een deel van jouw tijd willen inzetten voor onze kinderen? Kom dan in contact!

tot 18+ jaar

Vakdocenten

In het VO wordt nog meer een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en inzet. Voor onze school zoeken wij docenten die onze pool van vakdocenten willen verreiken.

Naast de basis:

 1. Nederlands
 2. Engels
 3. Wiskunde
 4. Maatschappijleer
 5. Duits of Frans

Zoeken wij mensen die kennis willen delen, zoals andere vreemde talen, filosofie, muziek,

Als vakdocent bepaal je samen met de VO kinderen de onderwerpen van de les. Dit kan een regulier uur in de week zijn, maar ook een incidentele bijdrage op een specifike onderwerp.

Zou je graag je een deel van jouw tijd willen inzetten voor onze kinderen? Kom dan in contact!

halve of hele dagen

Begeleiders PO/VO

Wij zoeken dag(deel)begeleiders die op reguliere basis ons onderwijs komen verrijken. Heb je een PABO of voortgezet certificering? Fantastisch! Heb je andere talenten? Deze zijn ook geweldig. Onze teams zijn een combinatie van mensen uit het onderwijs en betrokkenen uit de praktijk. Zo hebben we echte PABO docenten, voedingsdeskundigen, gepensioneerden en andere takken van talent.

Zou je graag je een deel van jouw tijd willen inzetten voor onze kinderen? Kom dan in contact!

Themabegeleiders

Heb jij een onwijs toffe hobby, instrument of andere soort kennis die van waarde kan zijn voor onze kinderen en wil je daar een keer over komen vertellen? Of wil je misschien vaker een blok invullen? Dan ben jij wellicht een van onze nieuwe themabegeleiders.

Wie wij graag zoeken:

 • Voorleestalent
 • Kooktalent
 • Muziektalent
 • Sporttalent
 • Creatieftalent
 • Survivaltalent

We zijn ook heel nieuwsgierig naar nieuwe talenten en onderwerpen. Verras ons.

Iets voor jou? Kom dan in contact!

Ben je geraakt door het werk dat IBBO verricht en heb je als ouder, opa, oma, oom, tante, broer, zus of anderszins interesse in het werken als vrijwilliger bij IBBO? Meld je aan en kom ons helpen!

Je kunt ook altijd een open brief sturen naar heliotroop@ibbo.eu en ons vertellen wat je talenten zijn en hoe je die met ons wilt delen! Alles kan en wij zijn erg blij met initiatiefrijke mensen die hun hart voor ons openstellen op vrijwillige basis!
Als voorbeeld denken we aan: samenwerken aan de ontwikkeling van het kind als leerkracht/docent, samen met de kinderen werken en leren op een ontspannende en respectvolle manier; bewustwording van duurzaamheid, boswandelingen maken en over de vogels en natuur vertellen; zang- dans- of toneellessen geven; samen met de kinderen werken aan creatieve vakken, koken of bakken met de kinderen etc.

Alles kan als je er zelf maar blij en gelukkig van wordt! Het is mogelijk om je diensten voor een paar uurtjes in de vorm van een workshop aan te bieden maar het is ook mogelijk om wekelijks of maandelijkse activiteiten te verzorgen. Neem contact op met heliotroop@ibbo.eu voor de mogelijkheden!